Изгоря училището в село Соволяно, община Кюстендил. Сградата е построена през далечната

...
Изгоря училището в село Соволяно, община Кюстендил. Сградата е построена през далечната
Коментари Харесай

Кметът на Соволяно: За мен пожарът в изгорялото училище е умишлен

Изгоря учебното заведение в село Соволяно, община Кюстендил. Сградата е издигната през далечната 1924 година с непринуден труд и средства на локалните хора. Пострадали от огнената буря няма. Причините за изпепеляващия пожар се обясняват.

Сигналът е подаден към 3 ч. тази нощ. Първа пламъците вижда млада жена от Соволяно.

" Излиза да разхожда кучето и вижда голям пламък, неотложно се обажда на 112. В момента е овладян пожарът, двата автомобила са още на място ", каза Ивайло Чалъков от община Кюстендил.

Противопожарните екипи са съумели да овладеят огъня, преди той да обхване прилежащите постройки и къщи. В селото хората тъгуват за учебното заведение.

" Децата ми и двете учиха тук, и мъжът ми учи тук. Празно е учебното заведение от дълго време ", разяснява локален гражданин.

Напълно унищожена е покривната структура. Стените също са компрометирани и постройката оттук нататък евентуално няма да е допустимо да се употребява.

" Картинката е грозна, на никой не поисквам да участва на подобен пожар. Не мога да кажа кой го е направил, само че за мен пожарът е тенденциозен. Това е с някаква цел, не може такава постройка да се възпламени ", на мнение е кметът на Соволяно Пламен Илиев.

За пожара тече следствие, като към този момент не се изключва нито една версия.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР